Test simplu care te ajută să analizezi care emisferă a creierului folosești în mod preponderent

Acest test simplu va analiza cum funcționează creierului tău. Autorul acestui test și a imaginii care se rotește este Nobuyuki Kayahara.

Cum de verificat cum funcționează creierul tău?

1

E foarte simplu. Priviți în care parte se rotește această imagine. Dacă vedeți că fata din imagine se rotește în sensul acelor de ceasornic, se presupune, că emisfera dreaptă este mai dezvoltată. Dar dacă vedeți că se rotește împotriva acelor de ceasornicul, se presupune, că emisfera stângă este mai dezvoltată. Însă dacă vă concentrați bine puteți vedea că fata din imagine se rotește în ambele părți.

Cel mai des mulți oameni văd că fata se rotește împotriva acelor de ceasornic. Acești oameni folosesc mai des emisfera stângă a creierului.

Cu mulți ani în urmă, emisfera dreaptă a creierului nu i se acorda mare atenție, mulți socoteau că nu are nici un folos. Însă oamenii de știință au descoperit că emisfera dreaptă a creierului răspunde de dezvoltarea personalității de arte.

Pentru cei care nu pot cu privirea să schimbe rotația fetei din imagine în ambele părți, mai jos sunt afișate 3 imagini. Dacă privești la imaginea din stânga sau dreapta, puteți schimba rotații imaginii din centru. Acest test vă va ajuta să verificați care emisferă a creierului este mai activă.

2

Emisfera stângă a creierului

Procesează informația verbală, este responsabile pentru abilitățile lingvistice, de a citi și de a scrie. Datorită ei creierul uman memorează date, nume și verifică scrierea lor. Emisfera stângă răspunde de analiza și logică. Simbolurile matematice se recunoscute în emisfera stângă. Informația este prelucrată secvențial.

Emisfera dreaptă a creierului

Procesează informații non-verbale, adică informația care nu sunt exprimate prin cuvinte, ci prin imagini și simboluri. Folosind emisfera stângă omul poate folosi fantezia, a visa și a compune (de exemplu istorii). Ea mai răspunde de capacitatea în arte plastice și muzică. Emisfera stângă procesează informație multă și diferită, ea vizualizează informația ca ceva întreg, și nu face analize.

Facebook Comments
loading...

Check Also

14

Ce produse poți cumpăra în diferite țări cu 20 $

Am fost curioși să aflăm ce poți cumpăra din produse alimentare în sumă de 20 …

1

Acest frizer frizează copiii gratuit. Dar, cu o singură condiție

Frizerul Courtney Holmes dintr-un orășel al statului american Iowa a decis să facă o mică …