Pescarul nici nu știa că 10 ani păstra la el o comoară de 100 milioane de dolari

În timpul unei furtuni pe malurile insulei Palawan, un pescar din Filipine cu ancora bărcii a prins ceva ciudat. Când s-a scufundat sub apă, a fost surprins când a găsit o scoică uriașă. În interiorul acestei scoici uriașe era o perlă care cântărea 34 de kilograme!

1
© Aileen Cynthia Maggay-Amurao

Noul proprietar a decis, că acest lucru uriaș va deveni un bun talisman și a ascuns-o sub patul casei sale dărăpănate, unde a stat acolo timp de 10 ani. El nu știa că perla gigantică poate fi de mare valoare.

Totul s-a schimbat în 2016 când incendiul produs a distrus casa complet. Acest talisman nu a protejat casa de foc. Când s-a mutat, pescarul a decis să dea această perlă în depozit lui Aileen Amurao, care activa care manager turistic orașului Puerto Princesa City. E dificil de imaginat șocul proprietarului când a aflat că această comoară valorează 100 milioane de dolari.

11
© abs-cbn

Ca comparație, cea mai mare de până acum perlă se socotea perla lui Allah, care este aproximativ de 6 ori mai mică după greutate. Dimensiunile noului record înregistrat este de – 67 cm lungime și 30 cm lățime.

11
© abs-cbn

Perla a fost transmisă guvernului orașului unde este afișată public. Acum orașul filipinez Puerto Princesa poate uimi turiștii nu numai cu plajele sale frumoase.

Autoritățile orașului sunt în așteptare pentru expertiza oficială a gemologilor pentru certificarea perlei unice. Și este posibil că valoarea sa, după o evaluare profesională poate deveni chiar mai mare.

Facebook Comments
loading...

Check Also

zebra

De ce zebrele au dungi ?

Oamenii de stiinta au reusit, in sfarsit sa afle raspunsul la o intrebare care ii …

14

Ce produse poți cumpăra în diferite țări cu 20 $

Am fost curioși să aflăm ce poți cumpăra din produse alimentare în sumă de 20 …