Obiceiuri dăunătoare: 7 semnale ce arată că bei prea multă cafea

Pentru unii oameni în prezent, cafeaua este o nouă „aqua vita”, sau chiar o religie întreagă. Este aproape imposibil să-ți imaginezi un început al zilei reușit fără o ceașcă de băutură de cafea de dimineață, la fel ca și mijlocul și sfârșitul zilei. Încercați să numărați cât de multe cafenele și coffe-house-uri există în orașul tău. Ai pierdut deja numărul? Suntem de acord, cafea adaugă energie, ceea ce întotdeauna nu este suficientă, și pur și simplu aduce plăcerea cu gustul său. Dar produsul legendar are cel puțin 7 efecte secundare notabile. Dacă te confrunți cu cel puțin unul dintre ei, atunci este timpul să-ți revizuiești obiceiurile de cofeina.
1

1

În cazul în care sunteți un iubitor de cafea de mult timp, pentru care porția de cafea de zi cu zi depășește ușer 3-4 cești, este probabil, că vă sunt cunoscute simptomele din lista de mai jos.

 Semnalul nr. 1: deseori aveți dureri în stomac

3

Ne-am obișnuit deseori să dam vina pe mâncare de calitate proastă, regim de alimentare neregulat și stresuri. Aici altfel nu poți argumenta. Dar, o ceașcă de cafea în plus, adaugă doar combustibil la foc, să fim mai corecți, duce la arsuri în stomac. Oamenii de știință europeni au cunoscut de mult ca excesul de cofeina stimulează producția excesivă de suc gastric și crește aciditatea. În cazul când aveți dureri în stomac, trebuie să vă gândiți pentru a reduce volumul de cafea consumat pe zi. Și cu siguranță, nu merită să beai cafea pe stomacul gol.

Semnal nr. 2: bătăi rapide ale inimii

4

Senzația cînd inima este pe cale de a ieși din piept, în sine sperie destul de tare. Aritmia și bătăi rapide ale inimii sunt adesea provocate de abuzul de cofeina, nicotina sau alcool. Și aici avem doar o scăpare: să refuzăm de vicii dăunătoare.

Semnal nr. 3: diareea

5

Sunt sigur că mulți au observat că cafeaua după prânz ajută la o anumită regularitate fiziologică. Dar totul este bine când nu facem abuz. Dar după 2-3 cești de cafea, aceasta poate duce la indigestie. Acest efect poate apărea la orice vârstă și la toți consumători de cafea indiferent de cît timp consumă cafea.

Semnal nr. 4 tulburări de somn

6

Chiar dacă sunteți ferm convinși că cafeaua nu are nici un efect asupra energie și nu provoacă nici o dorință de a dansa dimineața sau de a participa la un maraton, oamenii de știință susțin contrariul. Cofeina poate rămâne în corpul de până la 14 ore. Și acest lucru este mai mult decît suficient ca să te trezești noaptea, ba chiar uneori să nu poți adormi.

Semnal nr. 5 și 6: sunteți alarmanți și exagerați fără motive

7

Cofeina ta ajută să te concentrezi și chiar să îmbunătățească temporar productivitatea. Toate acestea doar prin intermediul proceselor de accelerație în sistemul nervos, unde apar și consecințe inevitabile. Dorința de a vărsa toată ura asupra colegilor sau celor din jur poate fi provocată de supradoza de cafea.

Semnal nr. 7 dureri frecvente de cap

8

Durerile de cap pot avea o mulțime de pricini. Și deseori ne stăruim să oprim aceste dureri cu o ceașcă de cafea, doar știm că aceasta ne va ajuta. Nu degeaba cofeina intră conținutul multor pastile pentru dureri de cap. Dar medicii avertizează că o supradoză de cafeină (consumul de mai mult de 500 mg pe zi) conduce în mod inevitabil la dureri de cap și sentiment de oboseală.

 

 

 

Facebook Comments
loading...

Check Also

dieta

Care este cea mai sănătoasă dieta?

Poate v-ați întrebat care este dieta ideala, având în vedere că în ultimii ani sunt …

США__00100

Cât cântăresc în mediu oamenii din diferite țări ale lumii

Cunoașteți că greutatea în mediu a omului pe planetă este de 62 kg? De aici …