HANDMADE: Cum să faci o lampă de tip lună!

Lămpile în formă de lună au devenit trend în ultimul timp. E și de înțeles, numai imaginează-ți ce atmosferă misterioasă îți va crea în camera ta cu așa tip de lampă. Din fericire această ”magie” poți să o faci foarte ușor.

Aveți nevoie de:

  • Balon rotund ( de asemenea, se poate folosi și o minge de cauciuc subțire);
  • Lipici PVA;
  • Prosop de hârtie;
  • Marker;
  • Farfurie din plastic;
  • Lampă;
  • Perie;
  • Burete cu textură aspră;
  • Acril de culoare ocru și bej;
11
Sursa

Pașii de lucru:

  1. În primul rând umflați balonul și marcați zona din împrejurul nodului, așa cum e arătat în fotografie. Balonul trebuie să fie de formă rotundă dar nu ovală;
11
Sursa

2. Amestecați cleiul PVA cu apă în proporții egale (50% clei – 50% apă), după care acoperiți cu această soluție balonul pregătit anterior. Balonul poate fi scufundat în vas sau vopsit cu o perie;

11
Sursa

3. Folosind peria, încleiați balonul cu șervețele. După ce ați încleiat tot balonul cu șervețele, treceți cu peria pentru a îndepărta orice denivelare. Această procedură o repetați încă de două ori, aceasta va face balonul mai rigid și opac.

11
Sursa

4. După ce valonul se va usca, vopsiți-l cu culori acrilice de nuanță bej, sau altei nuanțe asemănătoare. Puteți să amestecați culorile, de exemplu, alb cu ocru pentru a se primi această nuanță.

5. Găsiți burete cu pori mari, cu ajutorul porilor acestui burete vom avea efectul care simulează suprafața Lunii. Îmbibăm buretele în vopsea cu nuanță ocru și cu grijă ștampilăm întreaga suprafață a balonului. Desigur, undeva va fi nevoie de ștampilat cu mai multă forță pentru a avea nuanțe mai închise și chiar puteți să folosiți strat dublu. Puteți să vă orientați după o fotografie a Lunii de pe internet, pentru a primi rezultat mai bun.

11
Sursa

6. Când luna dumneavoastră se va usca, tăiați cu cuțitul zona care ați marcat-o anterior cu markerul împrejurul nodului. Cu ajutorul pensetei eliminați balonul. Va rămâne doar hârtia cu desen. Introduce-ți în interior un bec, sau puteți folosiți la o lampă ca abajur – e o chestiune de gust.

 

7. Bucurați-vă de strălucirea caldă a propriei Luni )

1
Sursa

 

Facebook Comments
loading...

Check Also

14

10 gadgeturi pentru bucătăria ta

În ziua de azi suntem înconjurați de tot felul de gadgeturi și dispozitive de zi …

Test ce lor in familie

Test: Ce rol jucați în familie?

Test: Ce rol jucați în familie? Răspundeți la câteva întrebări și vei afla! Sunteți o …