Cum să nu câștigi kilograme în plus în timp ce lucrezi acasă

Tot mai mulți profesioniști au acum posibilitatea de a lucra de la domiciliu: scriitori, programatori, designeri, traducători, chiar economiști și arhitecți. Cu toate acestea, în cazul când lucrați la distanță, permanent sau doar câteva zile pe săptămână, simțiți cumva un exces de greutate. Vă prezentăm recomandările noastre pentru a vă ajuta să vă păstrați în formă atunci când lucrați la domiciliu.

1

Programează-ți orele mesei

Pentru a lucra de la domiciliu, este necesar de o auto-organizare specială. În absența unui număr de colegi, vă puteți concentra la o sarcină atât cât nu o să observați că ați pierdut deja ora de prânz. Așa ca să nu apară efectul de supra-alimentare, programează-ți nu doar orarul sarcinilor, dar și orarul pauzelor pentru a lua masa.

De asemenea, atrageți o mare parte la timpul cât dormiți pe zi. S-ar părea, că ce-i care lucrează de la domiciliu dorm cel mai bine. Cu toate acestea, din motiv că nu trebuie să te trezești dimineața a doua zi pentru a pleca la lucru, de multe ori se întâmplă că lucrezi la un proiect până târziu. Ritmul circadian este perturbat, și demult s-a dovedit legătura între excesul de kilograme și lipsa de somn. Deci nu uitați că a lucra de la domiciliu vă dea oportunitatea să vă treziți când vă este comod, însă trebuie să vă culcați la tot aceeași oră.

Micul dejun

Mulți oameni nu fac micul dejun scuza pentru aceasta fiind lipsa de timp de dimineață. Dar în cazul când faci freelance aveți destul timp pentru a face micul dejun. Programează-ți ziua de dimineață, lasă micul dejun să fie un declanșator pentru începerea procesului de lucru. Doar că nu-ți turna cereale așa cum vezi pe publicitate la TV. Pregătește ouă, pâine prăjite și terci din cereale integrale, brânză de vaci. Iubiți micul dejun, măcar pentru că de dimineață puteți să vă permiteți mânca mai mult decât seara.

11

Mănâncă mai des, dar mai puțin

Muncind de acasă. Trebuie să profitați de ocazia de a mânca de mai multe ori în porții mici. Acest lucru va accelera metabolismul dvs. Și despre sentimentul de greutate în stomac, veți uita pentru totdeauna. Pentru a controla mai ușor mărimea porțiilor, puneți mâncarea pe farfurii mci.

 

 

 

Să nu vă fie frică să vă sustrageți des de la locul de muncă: 5-6 pauze mici pentru masă vă va ajuta să analizați lucrurile mai bine și va menține o gândire mai critică.

Elaborați meniul

Când decideți ce să mâncați când vă este foame, e greu de a face alegerea corectă privind cantitatea și calitatea produselor. Planificați-vă meniul cel puțin pentru a doua zi. În mod ideal – pregătiți porțiile de dimineață. Aceasta va vă economisi timpul în timpul zilei și garantat vă va salva de supraalimentare.

Umpleți frigiderul cu mâncare sănătoasă

Este greu de a rezista în fața fast-food-ului atunci când este îndemână. Nu te vă lăsați de ispită, cumpărați doar produse sănătoase:

Fructele și legumele sunt sursa de glucoză și vitamine pentru munca intelectuală. Peștele și uleiurile vegetale va furniza grăsimi de care are nevoie organismul și celulele creierului. Produsele lactate și ouă furnizează substanțele necesare (tirozină și colina) pentru a vă îmbunătăți memoria.

Nu mâncați la masa de lucru

Pentru a primi plăcerea de la mâncare, nu luați masa în același loc unde lucrați, deoarece sunt multe lucruri care o să vă sustragă de la mâncare.

Frecventați un sport

Spre deosebire de cei care lucrează de la 09:00 pînă la 18:00, vă puteți permite să mergeți la sală sau la piscină atunci cînd sunt mai puțini oameni. În cazul cînd nu aveți vreo sală prin apropiere corespunzătoare, puteți pur și simplu să vă plimbați. După aceste exerciții o să reveniți la locul de muncă du idei și forțe noi.

3

Sfatul principal: primiți plăcere

Pentru a mînca mai puțin, trebuie să primiți hormonii de bucurie și plăcere din alte surse. Dacă ești încîntat de munca ta – ești un om fericit. Dar nu uita și despre celelalte aspecte ale vieții: păstrează-ți hobby-urile tale, comunică cu persoanele dragi, întîlniți-vă sau măcar vorbiți la telefon, fiți la curent cu evenimentele din zona dumneavoastră și nu vă leneviți să le vizitați.

Facebook Comments
loading...

Check Also

dieta

Care este cea mai sănătoasă dieta?

Poate v-ați întrebat care este dieta ideala, având în vedere că în ultimii ani sunt …

США__00100

Cât cântăresc în mediu oamenii din diferite țări ale lumii

Cunoașteți că greutatea în mediu a omului pe planetă este de 62 kg? De aici …