Cum este posibil? Sculpturi unice pe vârful de creion

Fiecare din noi este talentat în felul său. Cineva desenează, cineva coase, cineva face muzică. Fiecare din aceste arte, avem nevoie de instrumente speciale, însă nu în cazul lui Yasenko Djordjevi, care a transformat drept instrumentul într-o adevărată artă. Tot ce-i trebuie masterului pentru crearea acestei creații este X-Acto – cuțitaș și o mini daltă. Cu aceste instrumente, meșterul creează sculpturi uimitoare și unice pe vârful de creion.

2

Rezultatele lui au ceva comun cu lucrări realizate din piatră și lemn carbonizat. Autorul acestor lucrări a fost inspirat de alt meșter din sferă similară – Dalton Getty.

3

Sculptura în vârful creionului, cum spune Yasenko, este un lucru foarte delicat și necesită maximă atenție, deoarece materialul în sine este destul de fragil și este supus să crape. De aceea procesul de lucru a unei lucrări fură foarte mult timp.

4

Dar acest lucru se merită, deoarece rezultatul într-adevăr este unul uimitor. După mult lucru delicat în lumina zilei apare o adevărată capodoperă.

5

Printre lucrările artistului de 32 de ani putem întâlni sculpturi care redau oameni, animale, păsări, turnuri și flori. Virtuozitatea operelor sale nu are nici o limită! Văzând creațiile lui îți dai aceeași întrebare, ”cum e posibil așa ceva?” Locul de lucru a meșterului este redus la doar un inch, care deloc nu pare real să poate găzdui astfel de capodopere.

6

Interesul de a crea lucrări miniaturi, artistului ia venit încă din copilărie. Și deja în 2007 el a devenit nominalizat în cartea recordurilor Guinnes, creând o barcă origami, unde a folosit o bucată de foaie de 1,5×2,5 milimetri. Dar, din păcate această creație a fost respinsă, deoarece în carte nu se găsea o astfel de categorie pentru această capodoperă.

7

În ciuda acestui fapt, autorul a devenit deja destul de popular. Mulți experți și specialiști ai artei din toată lumea cumpără creațiile lui pentru colecțiile personale. Sculptura lui se este considerată unică și ne imitabilă. Să repeți aceste lucrări – nu e o sarcină ușoară.

8

Cum crezi, cît poate costa o astfel de capodoperă?

Sursa

Facebook Comments
loading...

Check Also

cover

Un pictor din Franța transformă unele case obișnuite în adevărate opere de artă

Patrick Kommesi știe cel mai bine că străzile nu trebuie să fie sumbre și pline …

7

8 cele mai uimitoare sculpturi din lume

Călătorind, cu siguranță ați observat că fiecare oraș are sculpturile sale, care e un lucru …