Cercetătorii au descoperit ca persoanele cu un caracter complex sunt mai inteligenți

Oamenii de știință de la Universitatea din New South Wales din Sydney a efectuat un studiu în care a arătat că gândirea negativă deseori îi ajută pe oameni să gândească cât mai treaz despre unele lucruri, pentru că au mai puțină încredere și mai multă diligență.

Joe Forgas, autorul principal al studiului, a declarat că persoanele cu un caracter complex și o dispoziție mai rea au mai bune abilități pentru luarea deciziilor. În timpul experimentului, oamenii de știință au demonstrat grupului de voluntari, filme cu diferite stări de spirit, apoi au discutat evenimentele pozitive și negative din viața lor. Toate acestea au fost făcut în scopul de a schimba dispoziția subiecților în una bună sau rea.

Apoi le-au citit diferite evenimente reale și fictive ale orașului, din cuvintele martorilor, și le-au făcut un test să analizeze și să ghicească, evenimentul dat a fost fictiv sau real. Rezultatele au arătat că persoanele cu dispoziție mai rea au făcut mai puține greșeli și, în general, analizau mai logic.

Cercetătorii au ajuns la concluzia, că dispoziția bună promovează creativitatea, în dispoziția rea face pe persoană să gândească mai atent și predispus să se gândească mai logic și să vadă mai treaz lucrurile.

Acest experiment nu este o dovadă că omul cu caracter complex – e ceva de bine. Pur și simplu arată că oamenii cu caracter mai greu sau cu o gândire negativă, de asemenea au avantajele sale, precum și persoanele cu gândire pozitivă.

Facebook Comments
loading...

Check Also

1

ULTIMA ORĂ: românul care a spart mailurile lui Hillary Clinton a fost găsit mort

Marcel Lazăr Lehel, sau Guccifer, hacker-ul român care a spart serverul de e-mail al candidatei …

11

11 trucuri care îți vor aduce mai mult confort în viață

Daca veți folosi lucrurile obișnuite într-un mod original, puteți simplifica în mod semnificativ viața și …