Care este cea mai sănătoasă dieta?

Poate v-ați întrebat care este dieta ideala, având în vedere că în ultimii ani sunt promovate diferite diete, unele mai echilibrate, altele foarte restrictive. Prin urmare, ce ar trebui să alegem: dieta vegană, pe cea vegetariana, cea mediteraneeana sau paleodieta? Răspunsul cercetătorilor este clar: niciuna! Nu există o dieta ideala, dacă dorim să avem o alimentație sănătoasă.

dieta

Matt Fitzgerald, care a publicat cartea Diet Cults, spune ca știința a căutat sa afle dieta ideala, dar cercetătorii au ajuns la concluzia ca așa ceva nu exista, dimpotrivă.

Oamenii sunt adaptați sa consume alimente cat mai variate, iar istoria speciei noastre demonstrează ca putem mânca orice fel de mâncare, în funcție de resursele pe care le avem la dispoziție. Nu există ceva anume care să ne facă rău în mod special și care ar trebui eliminat din alimentație.

Ca să afle secretul sănătății și longevității, cercetătorii au analizat stilul de viată al persoanelor care au trăit foarte mult.

Studiul 90+, realizat de cercetători de la Universitatea California-Irivine, a ținut cont de dieta a mii de americani care au trăit peste 90 de ani.

Coordonatorii studiului, Claudia Kawas și Maria Corrada au observat uimiți ca aceste persoane nu fusese foarte preocupate de sănătatea lor.

Bătrânii au spus ca nu au avut niciodată o dieta restrictivă, dimpotrivă, mulți dintre ei consumau zilnic câteva paharele de alcool și unii dintre ei fuseseră puțin supraponderali în ultima parte a vieții.

Prin urmare, dietele ar trebui folosite doar de persoanele care vor sa slăbească. In acest caz, fiecare trebuie sa aleagă regimul care i se potrivește.

Sursa: Real Clear Science

Facebook Comments
loading...

Check Also

США__00100

Cât cântăresc în mediu oamenii din diferite țări ale lumii

Cunoașteți că greutatea în mediu a omului pe planetă este de 62 kg? De aici …

4

6 secrete de la fermieri, cum să alegem fructele coapte

Acum este timpul pentru fructe ca să acumulăm destule vitamine în acest sezon. Trebuie doar …