6 secrete de la fermieri, cum să alegem fructele coapte

Acum este timpul pentru fructe ca să acumulăm destule vitamine în acest sezon. Trebuie doar să știm cum să alegem aceste fructe ca să fie perfect coapte.

Pepenele verde

1

Pepenele verde copt are cozi uscate și gălbui și coaja strălucitoare. Pe partea pe care pepenele verde a crescut pe plantație trebuie să fie o pată, dacă pata e galbenă sau portocalie înseamnă că pepenele e copt.

Căpșune

2

Căpșuna coaptă e uniform roșie, fără pete galbene. Coada căpșunei coapte se ține bine, e verde dar nu-i uscat. Dacă ea nu se ține bine de căpșună înseamnă că căpșuna este răscoaptă și în curând ea se va strica. Căpșuna coaptă emană un miros destul de puternic, după acest miros trebuie să ne ghidăm când alegem căpșuna.

Pepenele galben

3

În primul rând pepenele galben trebuie mirosit. Fructul copt întotdeauna miroase a pepene galben dar nu a iarbă. Exterior este fără deteriorări vizibile și pete. Pepenele galben produce un sunet gol în interior atunci când este ușor lovit.

 

 

 

Zmeura

4

Zmeura coaptă dar și proaspătă aduce un miros foarte exprimat. Fiecare zmeură are o culoare uniformă, fără pete negre, și deteriorări. Când alegeți malina fiți atenți să nu curgă din ea un oarecare suc.

Avocado

5

Fructul copt are un aspect strălucitor, fără pete negre sau deteriorări, cu culoarea de la verde la maro. Dacă îl apăsați ușor, va apărea o adâncitură care dispare după câteva secunde. Fructul care nu este copt nu cedează la apăsare.

Struguri

6

La exterior, strugurii copți trebuie să fie curate de o culoare plină. Dacă de privit prin ele la soare, lumina trebuie să treacă prin struguri, în acest caz, strugurii au fost crescuți în mod natural, fără pulverizare și mijloace chimice. Dacă e copt fructul se poate de determinat agitând crenguța de la strugure, dacă unele boabe cad, înseamnă că strugurele este copt.

Facebook Comments
loading...

Check Also

14

10 gadgeturi pentru bucătăria ta

În ziua de azi suntem înconjurați de tot felul de gadgeturi și dispozitive de zi …

dieta

Care este cea mai sănătoasă dieta?

Poate v-ați întrebat care este dieta ideala, având în vedere că în ultimii ani sunt …