10 actori care sunt la fel de buni atât ca personaje negative cât și pozitive

Cu adevărat actorii de rang mare pot juca orice rol, și nu devin ostatic a unui personaj chiar dacă e un personaj foarte cunoscut.

Helena Bonham Carter

Harry Potter și Prințul Semipur, 2009 / Discursul regelui 2010

11 11
© Warner Bros. / © Aegis Film Fund

Helena Bonham Carter, din cuvintele ei, într-adevăr s-a distrat bine la filmările filmului Harry Potter. Și a dat spectatorilor una dintre cel mai extravagant personaj ale lumii. În filmul ”The King Speech”, ea a jucat o regină britanică le fel de strălucitoare și modestă. Pentru care și a fost nominalizată pentru Oscar.

 

Johnny Depp

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street, 2007 / Edward Scissorhands, 1990

11 111
DreamWorks Pictures ©/ © 20th Century Fox | Film Corporation,

Frizerul-maniac, jucat de Depp, s-a primit atât de înfiorător, încât însuși actorul are o mică frică ca să revadă acest film. Însă personajul Edward, jucat de el, nu se poate spus același lucru.

 

Jack Nicholson

The Shining, 1980 / One Flew Over the Cuckoo’s Nest 1975

11
© Warner Bros. Pictures / © Fantasy Films

Jack Nicholson a reușit să redea transformarea unui om adecvat în unul nebun în filmul ”The Shining”, dar în filmul ”One Flew Over the Cuckoo’s Nest” în mod ironic, personajul lui pretinde a fi un psihopat. Acest personaj nu numai că a adus actorului Oscar, dar, de asemenea la transformat într-un actor cu adevărat iconic.

Angelina Jolie

Maleficent 2014 / Lara Croft: Tomb Raider 2001

11 11
© Walt Disney Pictures / © Paramount Pictures

Vrăjitoarea rea din filmul ”Maleficent” o fascina și o speria pe Jolie încă din copilărie, și deci nu este surprinzător faptul că acest în interpretarea ei s-a primit atât de convingător. Cu toate acestea, îndrăzneața din Lara Croft arată tot atât de bine.

Ralph Fiennes

Harry Potter și Talismanele Morții. Partea a 2-2011 / The Grand Budapest Hotel, 2014

11
© Warner Bros. / © American Empirical Pictures

În chipul lui Lord Voldemort, Ralph Fiennes nu-l speria doar pe Harry Potter, da și pe actorul care a jucat rolul lui. Desigur că rolul din ”The Grand Budapest Hotel” nu este atât de cunoscută, dar este foarte haioasă și va rămâne pentru totdeauna în inima spectatorilor.

Arnold-Schwarzenegger

Terminator 1984 / Kindergarten Cop 1990

11
© Cinema 84 / © Universal Pictures

Importanța personajului negativ lui Schwarzenegger este de necontestat, pentru că anume cu personajul lui numele ”Terminator” a devenit atât de dominant. Totuși să-l numim pe Arnold Schwarzenegger actorul unui rol ar fi nedrept, deoarece personajul din Kindergarten Cop aduce spectatorilor zâmbete sincere și râsul zgomotos.

Gary Oldman

Dracula 1992 / Harry Potter și Ordinul Phoenix 2007

5

Anume rolul din ”Dracula” l-a făcut pe Oldman popular în publicul larg. Potrivit criticilor, anume personaje negative el poate reda cel mai bine. Cu toate acestea, cu rolul pozitiv al actorului Sirius Black actorul așa de bine s-a obișnuit că, în viața reală a devenit un bun prieten cu Daniel Radcliffe, jucând rolul lui Harry Potter.

Brad Pitt

Fight Club, 1999 / Troy 2004

8
© 20th Century Fox /© Warner Bros

Tyler din ”Fight Club” este unul deosebit, și potrivit actorului, ia deschis noi orizonturi ale cinematografiei. Cu toate acestea, și rolul lui Ahile după 6 luni de antrenamente ia venit actorului pe cinste.

Charlize Theron

Snow White and the Huntsman 2012 / Mad Max: Fury Road 2015

11 11
© Universal Pictures / © Warner Bros

Regina rea din ”Snow White and the Huntsman” realizată de Theron atât a impresionat publicul încât majoritatea spectatorilor treceau de partea ei. Și în ”Mad Max” a jucat atât de bine încât se spune că va fi filmat un film aparte despre eroina ei.

Anthony Hopkins

The Silence of the Lambs 1990/ Tor 2011

11
© Orion Pictures Corporation / © Marvel Studios

Hannibal Lecter în performanța actorului nu este doar cel mai mare antagonist, dar e primul dintre toți personajele negative după părerea Academiei Americane de Arte. Și nu este surprinzător faptul că personajul lui ne-tipic a Zeului scandinav Odin, Hopkins devine un decor important având un rol secundar în acest film.

Facebook Comments
loading...

Check Also

7

Neînvinsul Rocky și sărbătorit deja jubileul de 70 de ani

Legenda cinematografiei mondiale, actorul, care a jucat o varietate de roluri (inclusiv filmele legendare ca …

01

Filme și desene animate noi de la Studio Disney pentru 2016 – 2019

Deja cîteva generații Disney Studios produce imagini inspirate, uimitoare care au devenit filme de succes. …